Müslümanım Diyen Bir İnsan Niçin İslama Davet Yapmak İstemez?

Kitabın Yazarı: Dr. Ebu Huzeyfe

Yayınevi: Polen Yayınları

Basım Tarihi: M 2017

Sayfa Sayısı: 95

Ebat: 135 x 210 mm

Kitap Hakkında

Es-Selamu Aleykum ve Rahmetullahi ve Berakatuhu,

Dr. Ebu Huzeyfe, esasında her birimize sorduğu bu sorunun cevabını oldukça kapsamlı bir şekilde otuz dört başlıkta ele alıyor, her bir başlıkta okuyucuyu sıkmamak için meselenin özünü anlatıyor ve Kur’ân ve Sünnetten getirdiği deliller ile yer verdiği veciz örneklerle bu otuz dört sebebin hiçbir geçerliliğinin olmadığının pekişmesini sağlıyor.

Eserine “Tembellik nedir?” sorusuyla başlayan Yazar, böylece davet yapmanın önündeki en büyük engelin ve sıralanacak tüm diğer sebeplerin kaynağının tembellik olduğunu vurgulamış oluyor.

Yine Yazar, hedefinin Allah’a (cc) ve dinine davet yolundan dökülenleri uyarmak olduğunu; özellikle kişilerin bu hususta ileri sürdükleri bahanelerin geçerliliğini savunan, hatta Allah katında bile kabul göreceği hezeyanıyla avunanları ikaz etmek olduğunu söylüyor. Elbette kendisinin ve ekibinin araştırmalarıyla tespit ettiği ve eserinde zikrettiği sebeplerden daha fazlasının olduğunun altını çizdikten sonra çağımızdaki tevhid ehlinin davet yolunda takıldığı handikapları ana hatlarıyla derlemeye çalıştığını belirtiyor.

Bir solukta okuyacağınız bu eserin, tevhid ehli her ferdin taşıması gereken davetçi kimliğine dair muhasebe yapmasına ve kulluk yürüyüşünde istikamet üzere ilerlemesinin önündeki engellere dair bilinç oluşturacak bir vesile olacağına inanıyoruz.

Önerilen makaleler

İlk Yorumu Sen Yap

Cevap Ver