Bidat ve Ümmet Üzerindeki Olumsuz Etkileri

Kitap: Bidat ve Ümmet Üzerindeki Olumsuz Etkileri

Yazar: Selim b. Iyd El-Hilali

Yayınevi: Guraba

Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. O’na hamd eder, O’ndan yardım dilerim. Allah’tan başka ilah olmadığına şahitlik ederim; O, tektir ve ortağı yoktur. Yine şehadet ederim ki Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem, O’nun kulu ve Rasûlü’dür.

“Ey iman edenler! Allah’tan, O’na yaraşır şekilde korkun ve ancak Müslümanlar olarak can verin.” (3/Âl-i İmran, 102)

İnşallah bu ay ‘Bidat ve Ümmet Üzerindeki Olumsuz Etkileri’ isimli bir eserin tanıtımını yapacağız.

İlim ehli, İslam’ın ilk günlerinden beri bidatlerin tehlikesine dikkat çekmiştir. Bu konuyla alakalı birçok eserler neşretmiştir. Çünkü bu ümmetin en büyük problemlerinden biridir bidat. En az şirk kadar tehlikelidir. Hatta daha yaygındır. Çünkü bidatlarin çoğu, din adına ve Allah’a daha çok yaklaşmak için yapılmaktadır. Bugün din adına kabirlerden medet bekleyenler (rızık, iş, aş, çocuk, şifa vs.), kandil gecelerinde mescidlere doluşanlar, kendisi gibi bir beşerden (şeyhlerden) cennet tapusu bekleyenler, şeriat-ı garra hâkim olsun diye tağutları Allah’a ortak eden ve daha buraya sığdıramadığımız birçok sapıklık ve şirki işleyenler, bidatlerin kurbanıdırlar. Çünkü Allah subhanehu ve teâlâ buyuruyor ki:

“Biz, yolumuzdan sapanlara bir şeytanı dost kılarız. O şeytanlar, onlara vahyederler, onlar da yaptıklarını doğru zannederler.” (43/Zuhruf, 36-37)

Tüm bu sapıklıkları işleyenler, yaptıklarının doğru olduğuna inanıyorlar. Onun için ilim ehlinden bazıları: ‘Bidat ehlinin tevbesi yoktur’ derler.

Ümmetin maruz kaldığı bu büyük fitne için ilim ehli ne kadar eser neşretse, davetçiler ne kadar üzerinde dursalar yeridir.

Kitabımız; bidatin tarifi ve türleri, her türlü bidatin sapıklığı, bidat-i haseneyi savunanlara reddiye, bidatleri tanımanın önemi, bidatçiliğin sebepleri ve tehlikesi, bidat ehlinden uzak durma ve onlara reddiye vermenin önemi üzerinde durmuştur.

Allah’tan duamız, bu fitnenin ümmet arasından def edilmesi ve ümmetin yine altın çağını yaşamasıdır.

Duamızın sonu, âlemlerin Rabbi olan Allah’a hamd etmektir.

 

Önerilen makaleler

İlk Yorumu Sen Yap

Cevap Ver